Kävin Klinikalla jälkitarkastuksessa. Minulla on paikat parantuneet ihan aikataulussa ja menkatkin alkoivat kuten oli ajatuskin. Tällä erää tapasin toimenpiteen tehneen lääkärin (eli jotakin jatkumoa on havaittavissa!) ja hänen kanssaan oli oikein mukava jutella. Muistin nyt kysyä useita sellaisia asioita, jotka ovat matkan varrella jääneet mietityttämään. Kysyinkin juuri tästä hoitohenkilökunnan vaihtuvuudesta. Hän pahoitteli asiaa kovasti. Lääkärit, kuten arvelinkin, tekevät osa-aikaisesti töitä muualla kuin Klinikalla. Näin samat lääkärit eivät pysty koko hoitoprosessia viemään läpi. Tilanteetkin hoidettavillakin muuttuvat hormonitekijöiden mukaan.

Minulta kerättiin siis kymmenen munasolua. Kaikki hedelmöittyivät ja kaksi on siirretty saajahenkilölle. Hän ei ole vielä tehnyt raskaustestiä, joten tilannetta en osaa vielä sanoa. Saan ottaa Klinikalle myöhemmin puhelun ja tätä tiedustella. Loput kahdeksan solua on pakastettu. Kaikki solut ovat tämän saman saajan käytettävissä ja ne säilyvät pakasteessa kolme vuotta.

Lääkäri kertoi, että jos saaja ei tule ensimmäisestä siirrosta raskaaksi, usein uusi yritys on noin kolmen kuukauden kuluttua. Jos taas käy niin onnellisesti, että vauva syntyy, yleensä perheet palaavat noin kahden vuoden kuluttua uutta hedelmöitystä koettamaan.

Munasoluja voisin luovuttaa kolmen kuukauden kuluttua uudelleen ja yhteensä kolme kertaa. Toinen laskutapa luovutusten määrälle on syntyneet lapset. Kun saman luovuttajan soluista on syntynyt viisi lasta, ei luovutuksia enää tehdä. Minut ainakin toivotettiin lämpimästi tervetulleeksi syksyllä uudelle kierrokselle. Ehkä menenkin.

Tämän blogin aihe on osaltani nyt käyty loppuun. Toki palaan vielä tämän kuun aikana kertomaan, miten saajan raskaudelle on käynyt. Muutoin tahdon kiittää teitä kaikkia matkaani seuranneita. Toivottavasti tämä tarinani rohkaisee jotakuta lähtemään munasolun luovuttajaksi ja joku pieni perhe voi siitä saada avun. Oikein aurinkoista kesän odotusta teille kaikille!