Nyt se on ohi. Kaikki piikit on pistetty ja loppu on yläkerran ukon ja Klinikan osaavien käsien varassa.
Nyt on toisaalta aika huojentunut olo. En voi oikeastaan mitään enää tehdä luovutuksen hyväksi kuin mennä oikeaan aikaan Klinikalle. Tämä kotioloissa hoidettava osuus oli kaikkiaan huomattavasti helpompi, kuin olin ennalta kuvitellut. Kunhan tietää minkä piikin pistää ja mihin aikaan! Kerran oli jännitysmomenttia ilmassa kun pitkäksi venähtäneen työvuoron vuoksi meinasin myöhästyä piikiltä.

Ohjeet tähän viimeiseen piikkiin, Pregnyliin olivat aika kattavat ja niiden turvin tavallinen kaduntallaaja selviytyy kyllä. Minä myös. Olennaista oli kellonaika, tasan 36 tuntia ennen punktiota. Ensin isompi neula ruiskuun, sillä imetään neste kyytiin. Neste siirretään jauheampulliin ja sekoitetaan, ei ravisteta. Koko litku imaistaan takaisin ruiskuun. Vaihdetaan pienempi ja puhdas neula, jolla neste ruiskutetaan vatsanahkaan. Voila! Neste kirveli piikitettäessä aivan törkeästi ja meinasi hiukan hikikin tulla. Niitä paljon mainostettuja jälkioireita odottelin.. ja odottelin.. Ei mitään.

Ihon kirvely loppui hyvin pian, Orgametrilin jälkeinen kuumotus ja punotus oli moninkertaista tähän nähden. Koko iltana ei mitään oireita. Kuulemma pistopaikka näkyy vielä selvästi punktioon tultaessakin.. Aha.